Najopasnija i najsmrtonosnija borilačka vještina na svijetu

Ako ne znate o kojoj borilačkoj vještini je riječ, ubrzo ćete saznati…

Iako danas postoji veliki broj popularnih vježbi koje možete naučiti, za jednu se većina slaže da je definitivno najopasnija i najsmrtonosnija. Ne to nisu džudo i karate, to je KRAV MAGA.

Krav maga u prevodu znači kontakt borba i to je metoda samo-odbrane koje je razvijena u Izraelu. Krav maga je kombinacija ajkidoa, džudoa, boksa i hrvanja i kombinuje sve korisne aspekte ovih borilačkih vještina.

Ova vještina je postala popularna jer se fokusira na realnu odbranu, koja vam zaista može pomoći u stvarnosti. Uz pomoć nje se uspješno možete odbraniti od napadača koji ima nož, pa čak i pištolj. Pored odbrane uspjećete i da napadača ozbiljno povrijedite i neutrališete. Za razliku od drugih borilačkih vještina, krav maga se fokusira na brutalno i bolno onesposobljavanje protivnika, pa je večina udaraca ove borilačke vještine napravljeno da ubije i ozbiljno povrijedi.

Krav maga se pokazala kao sjajna borilačka vještina koja je vrlo efektna i koja može da vam spasi život. Dokaz za to je činjenica da veliki broj specijalnih jedinica širom svijeta koristi ovu borilačku vještinu kako bi onesposobile svoje neprijatelje. Izraelske specijalne jedinice najviše primjenjuju ovu tehniku i ne žele da je mjenjaju, jer ova tehnika postiže rezultate.

Pogledajte primjer i demostraciju ove borilačke vještine.

Izvor vijesti:muški magazin

3,334

Leave a Reply